Informacje o wyrobach

 

Masło klarowane
Masło klarowane w tradycyjny sposób w nieskiej temperaturze. Doskonałe do smażenia, pieczenia oraz zup i sosów. Polecane do smażenia warzyw, ryb, delikatnych mięs, naleśników i przygotowywania zasmażek.
 
Twaróg półtłusty, śmietankowy
Twarogi produkwane przez nas metodą tradycyjną maja charakterystyczny smak i aromat oraz pięknie wykształcone ziarno twarogowe widoczne podczas krojenia. Dzięki zachowaniu tradycyjnego sposobu produkcji otrzymujemy wyrób przypominający twaróg wiejski, który jest źródłem łatwo przyswajalnego wapnia i białka.
 
Śmietanki 18%, 30%, 36% i śmietana 18%
Do produkcji śmietanek stosujemy procesy technologiczne, które zapewniają jak najmniejszą ingerencję w naturalne cechy smakowe, zapachowe oraz jej pierwotny skład chemiczny. Produkowana przez nas śmietana 18% zawiera specjalnie wyselekcjonowane żywe kultury bakterii, które ukwaszają produkt, nadając mu niepowtarzalny smak, aromat i konsystencję.
 
Mleko spożywcze 2%, 3,2% i maślanka
Mleko produkowane przez nas jest tylko pasteryzowane w temperaturze 94°C i dla lepszej przyswajalności tłuszczu homogenizowane. Daje to gwarancję, że otrzymujecie Państwo mleko o jakości najbardziej zbliżonej do świeżego, wiejskiego. Maślanka. jako napój fermentowany, idealnie wpływa na przewód pokarmowy, a dzięki swoim walorom smakowym jest doskonałym napojem orzeźwiającym.
 
Mleko wiejskie świeże
Mleko wiejskie świeże jest mlekiem pochodzącym prosto od krowy, nie poddanym żadnym procesom technologicznym, niepasteryzowanym, a więc jest najbardziej naturalnym produktem spożywczym. Może być przeznaczone do bezpośredniego spożycia lub innego zastosowania w gospodarstwie domowym.
 
Ser morski i ser śnieżka
Ser morski jest serem typu holenderskiego. Posiada delikatny, właściwy, lekko słony smak. Swoje cechy zawdzięcza zachowaniu tradycyjnej metody produkcji oraz procesowi dojrzewania prowadzonemu w optymalnych warurkach. Ser Śnieżka jest serem typu szwajcarskiego do produkcji którego używamy dodatkowo najlepszych bakterii propionowych, które zapewniają właściwe walory smakowe oraz ładnie wykształcone dziurki. Sery są bogate w łatwo przyswajalne białko i tłuszcz.
 
Masło ekstra w kostce i osełkowe
Produkowane przez nas masło swój orzeźwiający smak i orzechowy aromat zawdzięcza dodatkowi żywych kultur bakterii. Jego naturalna twardość świadczy o nienaruszonej w procesie produkcji pierwotnej struktury tłuszczu. Stanowi ono doskonałe źródło niezbędnych dla organizmu witamin rozpuszczalnych w tłuszczach takich jak A, D, E, K. Dzięki zachowaniu rygorystycznej higieny produkcji jest wyrobem o wysokiej jakości i długim terminie przydatności do spożycia.
 
Serek homogenizowany o smaku waniliowym
Serek homogenizowany o smaku waniliowym posiada delikatną, puszystą konsystencję dzięki zastosowaniu tradycyjnej technologii produkcji. Podstawowym surowcem do wyrobu serka jest twaróg, który razem z innymi naturalnymi dodatkami stanowi idealny deser.
 
Jogurt naturalny
Jogurt naturalny bez dodatków (6% tłuszczu - 250 g), wyprodukowany w oparciu o kultury bakterii sprzyjające prawidłowej przemianie materii. Może być wykorzystany do bezpośredniego spożycia lub z dodatkiem świeżych owoców. Nadaje się również świetnie do sałatek, surówek i sosów, a odpowiednia ilość tłuszczu łączy zalety jogurtu naturalnego i śmietanki.
 
Szampan serwatkowy
Szampan serwatkowy jest napojem orzeźwiającym wyprodukowanym ze świeżej serwatki prosto z produkcji serów twarogowych z dodatkiem wyselekcjonowanych szczepów drożdży. Jej atrakcyjność wynika między innymi z wysokiej wartości biologicznej i strawności białek zawierających aminokwasy egzogenne (nie wytwarzane przez organizm). Kwas mlekowy wytworzony w serwatce przez szczepy bakterii fermentacji mlekowej działa ochronnie na przewód pokarmowy człowieka ograniczając rozwoju bakterii chorobotwórczych. Serwatka bogata jest w witaminy z grupy B, jej żółto zielona barwa pochodzi głównie od witaminy B2.
Jaja ściółkowe
Jaja ściółkowe, pochodzą z hodowli gdzie kury nie są przetrzymywane w klatkach i posiadają większą ilością miejsca, kurnik wyścielony jest słomą i piaskiem. Ptaki mają dostęp do urządzeń umożliwiających kąpiel piaskową, aktywność wzmacnia ich kości. Kury otrzymują naturalną karmę, a jaja swój wyjątkowy smak i złocistą barwę żółtka zawdzięczają starannie dobranym składnikom. Są to jaja bogate w witaminy i mikroelementy. Pierwsza cyfra kodu oznacza rodzaj chowu. 2 — chów ściółkowy. Jaja pochodzą z gospodarstw spełniających odpowiednie warunki hodowli i gwarantujących bezpośrednie dostawy i świeżość produktu.
 
Jaja ekologiczne
Jaja ekologiczne, pochodzą z hodowli ekologicznych, gdzie kury karmione są jedynie naturalnymi produktami. Gospodarstwa posiadają certyfikaty potwierdzające zgodność procesu produkcji w wymaganiami Rozporządzenia Rady Wspólnoty Europejskiej nr 834/2007. Kury żyją w kurniku, ale także na powietrzu, swobodnie grzebią w ziemi, skubią, nie są karmione sztucznymi paszami. W chowie ekologicznym nie stosuje się stymulatorów nośności i wzrostu. Kura zaczyna nieść się naturalnie w wieku pół roku. Pierwsza cyfra kodu oznacza rodzaj chowu. 0 - chów ekologiczny
 
Boczek wędzony
Boczek wędzony, nie parzony, doskonały do smażenia. Bez konserwantów z naturalnymi przyprawami. Wędzony w tradycyjnej wędzarni drewnem bukowym, które nadaje wędlinom wspaniały aromat i w naturalny sposób przediuża trwałość.

 

 


powrót na stronę główną»

Dowozy:

Niski stopień przetworzenia naszych wyrobów wynikający ze stosowania tradycyjnych metod produkcji gwarantuje uzyskanie naturalnych, znanych od lat produktów. A krótkie terminy przydatności do spożycia są gwarancją ich świeżości.

Zamówienia i informacje:
691 420 546 od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 20.00 oraz w sobotę i niedzielę w godzinach od 9.00 do 14.00.

Informujemy, że ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. x